Az államfő Kék bolygó című podcastjának nyár végi adása az eddigi legemlékezetesebb beszélgetéseket eleveníti fel

Áder János köztársasági elnök Kék bolygó című podcastjának legújabb, hétfőn megjelent nyár végi ismétlő műsorában a korábbi beszélgetések legemlékezetesebb gondolatait elevenítik fel.

Az interneten elérhető műsorban elsőként az ENSZ Éghajlatváltozási Kormányközi Testülete (IPCC) magyar tagjával, Ürge-Vorsatz Diánával készült beszélgetés legfontosabb gondolatait idézték fel. A klímakutatóval a klímaváltozás fékentartáshoz szükséges társadalmi áldozatok kérdéseiről is beszélgetett az államfő.
Felelevenítik azt a beszélgetést is, amelyben a fenntarthatóság egyik legnagyobb kérdésére adott konkrét válaszról esik szó: Madaras Liz és Lévay Krisztina fiatal feltalálók a műanyagkezelést forradalmasító fejlesztésükről számoltak be.
A műsorban felidézik az elmúlt másfél év legtöbbet tárgyalt témája, a koronavírus-járvány kapcsán elhangzott beszélgetéseket is. Szlávik János, a Dél-pesti Centrumkórház osztályvezető főorvosával, és Merkely Bélával, a Semmelweis Egyetem rektorával a koronavírus-járvány kritikusabb napjaiban beszélgetett Áder János.
Az ismétlő adásban hallható Hosszú Katinka sokszoros olimpiai, világ- és Európa-bajnok úszónővel, valamint Máté Bence természetfotóssal készült beszélgetés részlete is.