Elhunyt Dr. Szepes Attila, a kecskeméti Megyei Kórház osztályvezető főorvosa

Életének 52. évében, munka közben, váratlan hirtelenséggel elhunyt Dr. Szepes Attila a Bács-Kiskun Megyei Kórház Gasztroenterológiai Osztály osztályvezető főorvosa.

Dr. Szepes Attila 1967. március 13-án született Szegeden. 1992-ben végzett a Szegedi Orvostudományi Egyetemen cum laude minősítéssel, ahol pályakezdőként az I. számú Belgyógyászati Klinikán kezdte meg orvosi hivatását. 1997-ben szakorvosi képesítést szerzett belgyógyászatból, majd 1999-ben gasztoenterológiából – olvasható a Bács-Kiskun Megyei Kórház közleményében.

Kiemelkedő szakmai és vezetői munkájának köszönhetően 2006-ban egyetemi adjunktusi kinevezést nyert.

Az endoszkópia területén szerzett tapasztalatai és vezetői gyakorlatának eredményeként endoszkópos ultrahang laboratórium vezetője lett, majd 2006-ban vezető helyettesi megbízást kapott a gasztroenterológiai betegellátás diagnosztikus és terápiás alapját képező endoszkópos és ultrahang laboratóriumban.

2009. február 1-től haláláig a Bács-Kiskun Megyei Kórház Gasztroenterológiai Osztályát vezette osztályvezető főorvosként.

Vezetésének köszönhetően az osztályon kiváló orvos- és ápolás szakmai munka valósult meg. Az osztály a belgyógyászati és gasztroenterológia fekvő- és járóbeteg ellátás mellett a profiljainak megfelelő szakrendelést is végzett. Kinevezését követően egy jól felkészült, szakmai orvos team-et tudott kialakítani. A főorvos úr az endoszkópos ultrahang vizsgálatok területén hazánk egyik leggyakorlottabb és legfelkészültebb orvosa volt.

2013-ban regionális gasztroenterológus szakfőorvosi megbízást kapott.

Dr. Szepes Attila
Fotó: Bács-Kiskun Megyei Kórház

Számos tudományos munkája jelent meg magyar és angol nyelven, rendszeresen publikált, előadásokat tartott és több könyvfejezetet is írt. Eredményeiről hazai és nemzetközi fórumokon számolt be. Külföldi tapasztalatait az osztályon kiválóan hasznosította.

Osztályvezető főorvosként kollégái tudományos tevékenységét, számos hazai és nemzetközi kongresszuson elhangzott előadásait, hazai és nemzetközi szakfolyóiratokban megjelenő közleményeit irányította és koordinálta.

Oktatóként részt vett az orvostanhallgatók graduális és posztgraduális képzésben, illetve a győri és zalaegerszegi kórház belgyógyászati osztálya számára is rendszeresen endoscopos ultrahang oktatást tartott.

Számos szakmai társaság tagja ás vezetőségi tagja volt.

Hirtelen távozásával a Bács-Kiskun Megyei Kórház a betegek, a munkatársak és a szakmai körök által is, hazai és nemzetközi szinten elismert egyik legkiválóbb szakemberét veszítette el, akinek munkája és személyisége nélkülözhetetlen lesz mindennapjainkban – olvasható a kórház közleményének befejezéseként.

Kollégái egy, a főorvos úrtól származó kedves karácsonyi idézettel búcsúznak tőle, mely a kórház honlapján olvasható.