Feszültséget kelt az olasz közéletben, hogy Mussolini öccsének nevére keresztelnének át egy parkot

Benito Mussolini egykori olasz miniszterelnök öccsének nevére keresztelné vissza a Rómától délre fekvő Latina egyik parkját Claudio Durigon, a Liga jobboldali párt egyik képviselője.

A képviselő, aki a gazdasági minisztérium államtitkár-helyettese is,  egy latinai politikai gyűlésen terjesztette elő javaslatát: a város egyik parkja viselje ismét a szocialistából fasisztává vált volt olasz miniszterelnök, Benito Mussolini öccsének nevét. A helyi lakosság kirándulásainak, sportrendezvényeinek, családi programjainak parkja  korábban már viselte Arnaldo Mussolini nevét, de 1992-ben a város vezetése átkeresztelte Giovanni Falcone és Paulo Borsellino nevére. A szicíliai maffia elleni küzdelemben jelentős szerepet játszott két vizsgálóbírót a szervezett alvilág gyilkolta meg.
Az 1885-ben született Arnaldo Mussolini az 1914-ben alapított és a rendszer politikai támogatójának tekintett Popolo d’Italia című lap egyik vezetője volt. Jóval a második világháború előtt, 1931-ben halt meg.
“Ez Latina történelméhez tartozik, és valaki ezt a történelmet akarta eltörölni, amikor korábban átkeresztelte a parkot” – fogalmazott Claudio  Durigon.
A politikus javaslatát a Mario Draghi vezette kormánykoalíció több vezető politikusa is visszautasította, Durigon lemondását követelve. Az 5 Csillag Mozgalom (M5S), amely néhány napja a volt kormányfő, Giuseppe Conte személyében új vezetőt választott magának, még a kormány elleni  bizalmatlansági indítvány benyújtását is felvetette arra az esetre, ha  Durigon nem mondana le.