A baloldali önkormányzatok nem segítik, hanem tovább terhelik a lakosokat, vállalkozásokat

Miközben a kormány a koronavírus-járvány miatt nehéz helyzetbe került családokat és vállalkozásokat igyekszik segíteni, addig a baloldali önkormányzatok a járvány alatt sem segítik, hanem tovább terhelik a lakosságot ás a vállalkozásokat – mondta Böröcz László, a Fidesz frakcióvezető-helyettese csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján.

A baloldal válságkezelése mindig a megszorításokból áll: így volt kormányzásuk alatt, és most, a koronavírus-járvány idején is ezt az utat választották – tette hozzá a kormánypárti politikus.
Böröcz László hangsúlyozta: amíg a kormány gazdaságvédelmi intézkedésekkel, adócsökkentésekkel segít, addig a Karácsony Gergely által vezetett fővárosi önkormányzat a Budapesten működő vállalkozások megadóztatását készíti elő.
Arról is beszélt, hogy miközben a fővárosi vendéglátóhelyek a túlélésért küzdenek, aközben V. Naszályi Márta (Párbeszéd), az I. kerület polgármestere egyes esetekben háromszorosára emeli a vendéglátóhelyek teraszai után fizetendő közterület-használati díjakat.
A Fidesz frakcióvezető-helyettese rámutatott: ezzel szemben a fideszes vezetésű V. kerületi önkormányzat ugyanezeket a közterület-használati díjakat a felére csökkentette a helyi vállalkozások segítése érdekében.
A “baloldali sarcpolitika” további példájaként említette, hogy a DK-s Niedermüller Péter vezette Erzsébetvárosban az építményadót emelték meg, Kispesten pedig Gajda Péter MSZP-s polgármester a piaci árusokat sarcolja.
Hasonlóképpen az emberekkel akarja megfizettetni a járvány okozta válságot többek között Miskolc, Ózd, Eger, Gyöngyös, Vác, Baja, Aba és Budakalász baloldali vezetése – jegyezte meg Böröcz László, úgy fogalmazva: ezeken a településeken egymást érik a megszorítások, az adóemelések, a lakbér- és bérletidíj-emelések, sőt van, ahol a temetkezési és közlekedési díjakat emelték. “Fizetést csökkentenek vagy egyenesen elbocsátják a dolgozókat, a családokat pedig bölcsődei gondozási díj befizetésével terhelik” – mondta.
Összegzése szerint a baloldal nemcsak a parlamentben nem segíti a járvány elleni védekezést, hanem azokon a településeken, ahol ők vannak hatalmon, még tovább növelik a lakosok és a vállalkozások terheit.
Arra a felvetésre, hogy Szabó Tímea (Párbeszéd) visszavonta azt a javaslatát, amely szerint a nyugdíjasoknak gyakorlatilag megtiltanák a fővárosi közlekedési eszközök használatát, a politikus úgy reagált: megdöbbentő, amit a Párbeszéd művel, de komolytalanná is teszi egyben a pártot. A baloldali ellenzék politikai cirkuszt csinál minden ügyből – fogalmazott.