Június közepétől forgalomkorlátozás lesz Kecskemét és Nagykőrös között

Körforgalmú csomópont átépítése miatt forgalomkorlátozásra kell számítani Kecskemét és Nagykőrös között június közepétől várhatóan augusztus végéig, majd szeptember végétől október közepéig – közölte az Építési és Közlekedési Minisztérium pénteken az MTI-vel.

A tájékoztatás szerint a 441-es főút Kecskemét és Nagykőrös közötti munkálatainak részeként átépítik a 445-ös főútnál lévő körforgalmú csomópontot.
Ehhez kapcsolódóan előreláthatólag június 17-e és 23-a között kétirányúsítási munkálatokat végez a vállalkozó, ezért a Nagykőrös irányában lévő „direkt ágat” lezárják.
Várhatóan június 24-e és augusztus 31-e között végzik a körforgalom átépítését, ennek idejére lezárják azt, így a Nagykőrös, illetve a Kecskemét irányából érkezők nem tudnak majd felhajtani a 445-ös főútra. Ezen időszakban a tranzitforgalom Kecskemétet elkerülve a 44-es főútról elágazó 4622-es, 4623-as és 4601-es úton mehet.
A körforgalmat a tervek szerint szeptember 1-jén nyitják meg.
Az egyirányúsítás és a felújítás miatt a „direkt ágat” várhatóan szeptember 24-e és október 14-e között ismét lezárják. Ebben az időszakban a már átépített turbókörforgalmon keresztül lesz lehetőség a zavartalan közlekedésre – tudatta a minisztérium.