7300 fiatal kezdi meg tanulmányait az Agrárminisztérium intézményeiben

Több mint 7300 fiatal kezdi meg tanulmányait az Agrárminisztérium valamelyik oktatási intézményében – közölte az Agrárminisztérium szombaton az MTI-vel.

„A modern kor kihívásaira is választ adó iskolarendszer hozzásegíti a diákokat ahhoz, hogy szakmailag ki tudjanak teljesedni, és a megszerzett tudással biztos megélhetést teremtsenek maguknak és családjuknak” – idézte a közlemény Farkas Sándort, az Agrárminisztérium  államtitkárát, aki mintegy hétszáz, agrárszakképzésben tanuló diák előtt beszélt a Bábolnai Gazdanapokon.
Az államtitkár szerint Magyarország sikerének záloga a vidék megerősödése, ami csak akkor lehetséges, ha egyre többen választják az agrárképzéseket.
Az Agrárminisztériumnak ebben a folyamatban mint a második legnagyobb intézményfenntartónak, óriási a felelőssége, hiszen intézményeiben tanul az agrárszakképzésben részt vevő diákok mintegy 70 százaléka – tette hozzá Farkas Sándor.
Olyan szakképzésre van szükség, amely képes válaszolni a társadalmi és gazdasági kihívásokra és amelynek legfontosabb kompetenciái a teljesítmény mellett a versenyképes tudás. „Olyan intézményrendszerben gondolkodunk, amely képes ösztönözni az intézmények és vállalkozások kutatási-fejlesztési tevékenységét, és amely támogatja az innovációt” – hangsúlyozta az államtitkár.