Bakondi szerint az EP visszafordíthatatlanná tenné a migrációt

A miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója szerint az Európai Parlament (EP) jelenlegi többsége saját szabályait is „semmibe véve”, görcsösen tesz erőfeszítéseket a közelgő választásokig, hogy a migráció folytatódhasson, és az európai beáramlás visszafordíthatatlan legyen.

Bakondi György péntek este az M1 aktuális csatornán arról beszélt, hogy a jövő évi EP-választáson a migráció fő kérdés lesz, és ebben a témában a nemzeti állásfoglalások a kormány reményei szerint jelentős változásokat hoznak az új parlament és Európai Bizottság (EB) összetételében. Úgy fogalmazott: az európai nemzetek korántsem egységesek abban, hogy a migráció jó dolog.
Az úgynevezett migránskártyákkal kapcsolatban azt mondta: a kormány szeretné látni, hogy azokat pontosan ki találta ki, hogyan csoportosítják át a pénzeket és miként valósul meg az a „furcsa koalíció”, amely úgy látják, létrejött az ENSZ menekültügyi főbiztossága, az EB illetékes főigazgatósága és „Soros György között” ebben az ügyben. Megjegyezte: előbbinek a weboldalán már van információ a kártyákról, de az EU és Soros György szervezetei nem nyilatkoztak.

U