Megfelelő szintre emelkedett az országos vérkészlet

Megfelelő szintre emelkedett az országos vérkészlet köszönhetően a véradóknak, akik gyorsan reagáltak az Országos Vérellátó Szolgálat (OVSZ) augusztus 24-i felhívására – közölte a szolgálat kedden az MTI-vel.

A közlemény szerint már a felhívás közzétételének napján emelkedett a véradók száma. Kedden 2369, szerdán 2272, csütörtökön 2781, pénteken 2159 jelentkezőt regisztráltak országosan. Csütörtök volt az elmúlt 12 év második legeredményesebb napja – fűzték hozzá.
Azt írták, ezzel az “elképesztő aktivitással” a fokozódó járványveszély ellenére sikerült elérni a korábbi évek augusztusi átlagát, de továbbra is arra kérnek mindenkit, hogy aki teheti, menjen el vért adni.
Az OVSZ szeptember elején a már hagyományos, évről-évre egyre népszerűbb “Retro Véradással” várja a véradásra jelentkezőket, országszerte 7 helyszínen. Ilyenkor sör-virsli menüvel, illetve további ajándékokkal várja az OVSZ a segíteni vágyókat. A Retro Véradás helyszínei és időpontjai a https://www.ovsz.hu/hu/hirek/retro-veradas-2020 linken érhetőek el.
A belépési szabályok – kézfertőtlenítés, hőmérsékletmérés, COVID-kockázat előzetes elbírálása – jelenleg is érvényesek, a szolgálat emellett a megfelelő távolság megtartására is figyel, valamint szükség szerint egyéni védőeszközöket – maszkot és kesztyűt is – biztosít.