MEÖT-MKPK: húsvét örömhíre közel kétezer éve meghatározza a keresztények életét

Húsvét örömhíre közel kétezer éve meghatározza a keresztények hitét és életét –  olvasható a Magyarországi Egyházak Ökumenikus Tanácsa (MEÖT) és a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia (MKPK) közös, az MTI-hez szombaton eljuttatott húsvéti üzenetében.

Azt írták: húsvét örök üzenete, hogy Jézus feltámadt. Közel kétezer éve hangzik a jó hír, hogy nem a halálé az utolsó szó, hanem az életé.
Ezt az evangéliumot hirdeti az egyház szerte a világban. Olyan üzenet ez, amely ma is meghatározza a keresztények hitét, erre épül az egyház tanítása és a keresztények élete – emelték ki.
A közleményben azt kívánták “Isten egész népének”, hogy legyen olyan húsvétjuk, amelyben örömmel mondhatják, hogy Jézus él.
Hangsúlyozták: ennek az evangéliumi üzenetnek különös súlya és jelentősége van most, amikor “már nemcsak a háború és az emberi szenvedés hírei jutnak el hozzánk”, hanem a harcok elől menekülők is itt vannak közöttünk.
“Kérjük a feltámadott Urunkat, hogy tegyen bennünket Isten minden értelmet felülmúló békességének és szeretetének eszközévé, mind a háború sújtotta területeken, mind a menekültek körében!” – fogalmaztak, hozzátéve, hiszik, hogy Jézus Krisztusnál van a végső szabadítás, aki feltámadt a halálból, hogy békét és örömöt ajándékozzon minden embernek.