Június 10-ig várják a jelentkezéseket a Budapest Design Weekre

Június 10-ig várják a jelentkezéseket a 19. Budapest Design Week-re (BDW), amelyet idén október 7. és 16. között rendeznek a fővárosban.

A pályázatra olyan társadalmi vonatkozású, szociális szemléletű vagy előremutató ökologikus megközelítésű megoldásokat ajánló projektekkel is lehet pályázni, amelyek nem méretük, hanem jelentőségük és aktualitásuk miatt válnak megkerülhetetlenné – olvasható az MTI-hez szerdán elküldött tájékoztatóban. A megmérettetésre az építészet, a bútortervezés, a formatervezés, a textiltervezés, a grafikai, a divat- és az ékszertervezés, a UI/UX design, a gasztrodesign, valamint a service design, a designmenedzsment, a designelmélet és a social design területéről várják a jelentkezőket.
A pályázatokat elektronikus formában az designhet@designhet.hu e-mail címre kell elküldeni június 10-ig, a kurátor által kiválasztott jelentkezők részt vehetnek az idei BDW hivatalos programjában.
Mint írják, ettől az évtől Sebestény Ferenc DLA építész veszi át Osvárt Judittól a legnagyobb hazai designfesztivál kurátori pozícióját. Sebestény Ferenc építész, színpadi tér- és látványtervező, a Magyar Design Kulturális Alapítvány elnöke, akinek saját alkotói és oktatói praxisában is meghatározó szerepet játszik az építészet és a dizájn összhangja, egymást támogató, erősítő hatása.
Szakmai irányításával a fesztivál stábja idén a találkozások tereit helyezte a BDW koncepciójának középpontjába. Az őszi programsorozat kiállítása, a szakmai konferencia (Találkozások terei – építészet és design címmel), a Nyitott Stúdiók és a kísérő események is a BDW idei fókusztémájára reflektálnak – az építészet és a design, a valós és a virtuális tér egyéni és közösségi kölcsönhatásainak minél szélesebb spektrumban való értelmezésével.
A Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala (SZTNH) és a Magyar Formatervezési Tanács (MFT) immár 19-ik alkalommal rendezi meg az eseményt, amelynek programjai idén is egyszerre valósulnak meg hagyományos módon és kizárólag online térben, illetve a két megjelenési módot ötvözve – áll a tájékoztatóban.