Négy fesztiváldíjat nyert Floridában az Apró mesék

Négy fesztiváldíjjal tüntették ki Floridában, a Fort Lauderdale Nemzetközi Filmfesztiválon Szász Attila romantikus szélhámosfilmjét, az Apró meséket – közölte az MTI-vel hétfőn a Nemzeti Filmintézet (NFI).

A közlemény szerint az Apró mesék lett a legjobb film, Szász Attila elnyerte a legjobb rendező, Kerekes Vica a legjobb színésznő, Szabó Kimmel Tamás pedig a legjobb színész díját.
Az idén 36. alkalommal megrendezett floridai filmfesztivál több mint 200 filmet vonultatott fel, melyek világszerte 40 országból érkeztek.
Mint írják, az Apró mesék közvetlenül a 2. világháború után játszódik, amikor zűrzavar és bizonytalanság uralkodik Magyarországon. Egy szélhámos megpróbál hasznot húzni ezekből a zavaros időkből, és amikor menekülnie kell Pestről, egy titokzatos nő és a fia nyújt számára menedéket az erdő mélyén. Miközben háborús démonjaival viaskodik, szenvedélyes szerelmi viszonyba keveredik a nővel, akinek a férje bármelyik nap hazatérhet a frontról.
Szász Attila 2019-ben bemutatott mozifilmje az elmúlt időszakban számos nemzetközi fesztiválra kapott meghívást, Várna, Párma, Izmir, San Jose, Berlin és Avanca szemléin kapott díjakat.
A most Floridában is díjazott alkotás a Film Positive gyártásában készült, producere Lajos Tamás, társproducere Köves Ábel volt.
Az Apró mesék idén még Alaszkában és Kijevben is megméretteti magát, illetve online nézhető az NFI streaming platformján, a FILMIO-n – közölte a Nemzeti Filmintézet.