Folytatódik a csapadékos időjárás

Folytatódik a csapadékos időjárás Európa egész területén és Hazánkban is.

Szárazföldünk középső területe fölött ciklon örvénylik, emiatt errefelé, és a ciklonhoz tartozó frontok mentén erősen felhős vagy borult az ég, és többfelé esik az eső, záporeső, az Alpok térségében havazik. Nyugat-Európa fölé a ciklon hátoldalán szárazabb, hidegebb léghullámok érkeznek, ott változóan felhős az ég, és hosszabb-rövidebb időre kisüt a nap, néhol zápor, zivatar előfordul. A Brit-szigetek és Franciaország nyugati részét, valamint Portugáliát már egy újabb melegfront felhőzete éri el, így ott ismét több a felhő, és esik az eső. Ugyanakkor kontinensünk északkeleti és délkeleti vidékén anticiklon alakítja az időjárást. Míg északkeleten borult, párás, hideg az idő, helyenként esik az eső, északabbra havazik, addig délkeleten általában kevés a felhő, sokat süt a nap. A legmagasabb nappali hőmérséklet északon továbbra is 0 és -10, délebbre és nyugatabbra 3 és 14 fok között változik. A legmelegebb délkeleten van, ahol a kora délutáni órákra 16, 25 fok közé melegszik fel a levegő. Vasárnap estig a Kárpát-medence fölé eleinte nedves, enyhe, majd egyre szárazabb, hidegebb léghullámok érkeznek.

Várható időjárás az ország területére vasárnap estig:
—————————————————–
Reggelig túlnyomóan borult idő lesz többfelé esővel, záporral, elvétve zivatarral. Vasárnap eleinte erősen felhős idő valószínű, majd napközben felszakadozik, csökken a felhőzet, és hosszabb-rövidebb időre kisüt a nap. Kezdetben még több, majd egyre kevesebb helyen lehet eső, zápor, egy-egy zivatar, legkésőbb északkeleten szűnik meg a csapadék. Reggelig az északi szél helyenként megélénkül. Vasárnap a Dunántúlon az északnyugati, másutt a délnyugati, déli szél megélénkül, néhol meg is erősödik.
A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 4 és 11 fok között várható. A legmagasabb nappali hőmérséklet vasárnap 8 és 16 fok között alakul.