Gulyás Gergely: Gyurcsány és Karácsony vakcinaügyben tisztességtelen politikát folytat

Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció (DK) elnöke és Karácsony Gergely főpolgármester vakcinaügyben tisztességtelen politikát folytat – hangsúlyozta a Miniszterelnökséget vezető miniszter vasárnap a Facebook-oldalán.

Gulyás Gergely szerint a DK és a főpolgármester oltásügyben szándékosan megtéveszti az embereket, “amit a baloldali lakájmédia készséggel és kritikátlanul kiszolgál”.
A miniszter felhívta a figyelmet, hogy még a Brüsszelt szinte soha nem kritizáló német kormánypártok szerint is az Európai Bizottság elrontotta a vakcinabeszerzést, ezért áll Európa rosszabbul, mint az Egyesült Államok, Anglia, Izrael vagy Szerbia. Magyarország a péntek este engedélyezett Janssen-vakcinát is beleszámítva több mint 12 millió ember oltásához elegendő vakcinát kötött le az uniós beszerzésből, ami másfélszer több, mint Magyarország teljes lakossága. A kormány minden uniós vakcinát lekötött, amelynek kiszállítását a gyártók idén októberig vállalták. Hiába, az uniós beszerzésű vakcinák lassan érkeznek – fejtette ki.
Ezek után – mint írta – Karácsony Gergely arról írt, hogy ha a kormánynak nem kell az a másfél millió vakcina, amelyet eddig nem hívtak le az uniós beszerzési programban, akkor azt adják oda a fővárosnak, és beoltják Budapestet. Gyurcsány Ferenc pártja pedig úgy fogalmazott: “a kormány tudatosan nem rendelt elegendőt az uniós vakcinából, hogy tovább folytassa az EU-ellenes kampányt”.
“Gyurcsány és Karácsony egy gyékényen árul, a DK és a főpolgármester nyilatkozata megtévesztő és tisztességtelen” – közölte Gulyás Gergely.
A miniszter kiemelte: az említett másfél millió Moderna-vakcinát 2021 decemberében szállítaná Brüsszel. Az “oltásellenes baloldal” főpolgármestere lehet, hogy csak idén decemberben szeretné megkezdeni a budapestiek oltását, de szerencsére nem a baloldal feladata a vakcinabeszerzés – jegyezte meg Gulyás Gergely, aki szerint tény, hogy “ha a baloldal lenne kormányon, kevesebben lennének védettek és többen halnának meg”.
Hozzátette: eddig Gyurcsány Ferencék úgy próbáltak ártani az országnak, hogy bizalmatlanságot igyekeztek kelteni a magyar hatóságok által engedélyezett, világszerte több millió embernek védettséget nyújtó orosz és kínai vakcinákkal szemben. A főpolgármester pedig vagy csak decemberben kezdené meg az oltást, vagy tudatosan akarja becsapni az embereket a vakcinabeszerzésekről.
“A Gyurcsány-koalícióról eddig is tudtuk, hogy oltásellenesek” – jegyezte meg a Miniszterelnökséget vezető miniszter, hozzátéve: akik ilyen nyilatkozatokat tesznek, azokról joggal feltételezhető, hogy valójában abban érdekeltek, hogy a járvány elhúzódásából politikai tőkét kovácsoljanak. “Úgy látszik, mégis azt a stratégiát követik, amit Krekó Péter, a baloldal vezető politikai elemzője januárban kikotyogott Brüsszelben” – jegyezte meg Gulyás Gergely.