Nacsa Lőrinc: kik azok a titokzatos külföldi intézmények, amelyek pénzt adtak a baloldal kampányára, és mit kértek ezért cserébe?

A kormánypártok választ várnak arra, kik azok a titokzatos külföldi intézmények, amelyek pénzt adtak a magyar belpolitika befolyásolására és mit kértek ezért cserébe a “dollárbaloldaltól”.

Nacsa Lőrinc, a Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) frakciószóvivője pénteken az MTI-hez eljuttatott videonyilatkozatában úgy fogalmazott: szemmel láthatóan tarthatatlan volt a baloldal “mikroadományozós hazugsága”.
Rámutatott: Korányi Dávid, aki Karácsony Gergely tanácsadója és az Action for Democracy alapítvány magyarországi “helytartója”, beismerte, hogy “úgynevezett intézményi támogatók” is voltak azok között, akik finanszírozták a “dollárbaloldal” kampányát.
A KDNP frakciószóvivője szerint a “dollárbaloldal” elismerte mindazt, amit kezdetektől mondtak: nem magyar mikroadományok finanszírozták a “dollárbaloldal” kampányát, hanem titokzatos külföldi támogatók voltak azok, akik “a dollárt odagurították a baloldalnak”.
Nacsa Lőrinc kiemelte: természetesen Korányi továbbra is védi ezeket az “árnyékban rejtőzködő támogatókat”, hiszen a nevüket sem árulta el.
Akkor már csak két kérdés maradt, amit a “dollárbaloldalnak” meg kell válaszolnia – mondta a kormánypárti politikus.
Kik azok a külföldi intézmények, amelyek pénzt adtak a magyar belpolitika befolyásolására, és mit kértek cserébe ezek a titokzatos intézmények? – tette fel a kérdést.
Itt az ideje, hogy a “dollárbaloldal” vállalja a felelősséget, és megválaszolja ezeket a kérdéseket – jelentette ki Nacsa Lőrinc.