Szánthó Miklós: stoptáblát kell mutatni a genderőrületnek

„Stoptáblát kell mutatni a genderőrületnek”, amire a tavaszi gyermekvédelmi népszavazás hatékony eszköz lehet – jelentette ki az Alapjogokért Központ igazgatója szerdán Budapesten.

Szánthó Miklós a jogi elemző intézet sajtótájékoztatóján komoly, súlyos és veszedelmes ügynek nevezte a gyermekek „genderagymosását”.
Azt hangoztatta: „egy olyan Európában élünk, ahol a magyar kormányt vádolják azzal, hogy a gyermekvédelmi törvénnyel összemosta a pedofíliát és a genderelméletet, miközben pont a genderideológia és a szivárványpropaganda kezdte el a gyermekek szexualizálását az LMBTQ-tartalmak népszerűsítése érdekében”.
Hozzátette: „olyan Európában élünk”, ahol az Európai Bizottság (EB) nyári határozata kimondta, a férfiaknak is joguk van ahhoz, hogy teherbe essenek, és ahol a népességfogyást nem a gyermekvállalás és a családok támogatásával próbálják meg kezelni, hanem a bevándorlással.
Szánthó Miklós úgy véli: „az az életmód, ami alapján mi a mindennapjainkat szeretnénk élni, totális támadás alatt áll” ideológiai és intézményes oldalról is. Előbbire példaként említette a szórakoztató- és tudatipar, illetve a reklám- és marketingvilág szerepét, amely „kerülőutas kommunikációval, sorozatokkal, filmekkel és reklámokban elhelyezett utalásokkal akarja felkelteni az érzékenységet a genderügy iránt”.
Az Alapjogokért Központ igazgatójának prognózisa szerint a „felszabadítási mánia” következő lépése a pedofília relativizálása lesz. „Ez is elkezdődött már nyugaton”, és sajnos Magyarországon is több újságíró és balliberális orgánum állt bele ebbe – mondta.
Szánthó Miklós közölte: az intézményi oldal – köztük az uniós szervek és nemzetközi bíróságok – folyamatosan harcolnak az Isten, haza, család hármassága ellen. Megfogalmazása szerint megpróbálják kilúgozni a nyugati civilizáció zsidó-keresztény hagyományait, „és most a család van soron”.
A központ igazgatója hangsúlyozta: ezekre a folyamatokra a gyermekvédelmi törvény és népszavazás „lehet és lesz egy jó válasz”.
Úgy látja, hogy a gyermekvédelmi népszavazás „megelőző jellegű csapás” lesz a neomarxista, liberális és woke ideológiákkal, illetve nyomásgyakorlással szemben, ami egyúttal példaként szolgálhat más európai nemzeteknek is a fellépésre.
Párkányi Eszter elemző arról beszélt, hogy intézetük évek óta foglalkozik a genderkérdéssel és annak a társadalomra, illetve politikára gyakorolt hatásával. Magyarországon elsőként hívták fel a figyelmet arra, hogy „az isztambuli egyezmény a genderpropaganda trójai falova” – emlékeztetett.
Párkányi Eszter beszámolt arról is, a közvélemény-kutatásaikban többször vizsgálták, hogy milyen a magyarok hozzáállása a társadalmi nemekhez. Korábban a válaszadók csaknem kétharmada értett egyet abban, hogy „a nem velünk született tulajdonság”, és csak férfi és női nem létezik, a legutóbbi méréseik szerint az ő arányuk már a háromnegyedhez közelít.
Az elemző felelevenítette azt is, hogy a központ három éve készít politikailag korrekt hírszemlét „Bolond lyukból.” címmel, annak hangnemét az utóbbi időben komolyabbra vették, miután az NGO-k és a balliberális oldal Magyarországon is egyre többet foglalkozik a kérdéssel.