Csapata felfüggesztette a kerékpáros Miguel Ángel López versenyzési jogát

Az Astana Qazaqstan országúti kerékpáros csapat felfüggesztette Miguel Ángel López versenyzési jogát.

„Megleptek bennünket a médiában tegnap este elterjedt hírek, pillanatnyilag nincs semmiféle részletes információnk. A csapat ezért úgy határozott, hogy felfüggeszti Miguel Ángel López minden tevékenységét a csapaton belül mindaddig, amíg az eset körülményei tisztázódnak” – írta a kazah együttes pénteken közösségi oldalán.
A 2018-ban a Giro d’Italián és a Vuelta a Espanán is harmadik 28 éves hegyimenő a spanyol körversenyre készül, jövő héten két spanyolországi viadalon szerepelt volna, ezért tért vissza Madridba. A Velonews szakportál értesülései szerint itt fogadta őt a rendőrség drogkereskedelemmel és pénzmosással foglalkozó egysége. Spanyol források szerint a rendőrség doktor Marcos Maynarral fenntartott esetleges kapcsolatát vizsgálja, az Extremadurai Egyetem professzorával szemben pont ezen két vádpont miatt folyik eljárás. Helyi források úgy tudják, hogy López korábban tanúként szerepelt az ügyben.
López a Vueltán három, a Tour de France-on egy szakaszt nyert, és szerepelt a májusi Girón, amelynek első három szakaszát Magyarországon rendezték, a negyedik etapot viszont csípőproblémák miatt már nem fejezte be.