Kosár- és kézilabdában vidéki dominancia, a többi csapatsportban a főváros volt a nyerő 

Vasárnap a férfi kosárlabda  NB I-ben is lezárult a bajnoki szezon, amely a hat olimpiai csapatsportágban fővárosi dominanciát hozott.

A kosárlabda – a kézilabdával együtt – kivétel a budapesti fölény alól, ugyanis a férfiaknál a Szombathely, a nőknél pedig, ugyancsak címét megvédve, a Sopron Basket lett az aranyérmes. Ebben a sportágban ráadásul a bajnoki döntőt is két vidéki együttes vívta, a férfiaknál a Körmend, a nőknél a Szekszárd lett az ezüstérmes.
Immár hagyományosan a kézilabda is a vidéki fellegvárak terepe, a férfiaknál a Pick Szeged a Telekom Veszprémnél bizonyult jobbnak a döntőben, míg a nőknél a Győri Audi ETO KC zárt a tabella élén.
A többi sportágban – labdarúgásban, röplabdában, vízilabdában és jégkorongban – mindkét nemnél fővárosi bajnokot avattak, a Ferencváros ráadásul négy versengésben is első lett.
A labdarúgó NB I-ben a zöld-fehérek női és férfi csapata is megvédte a címét, utóbbi sorozatban negyedszer lett az OTP Bank Liga legjobbja, ráadásul a MOL Magyar Kupát is elhódította. A Ferencváros a férfi vízilabda ob I-ben és a jégkorong Erste Ligában is magyar bajnokként zárt (utóbbi sorozatban második helyen végezve a Csíkszereda mögött). A női pólósoknál a címvédő UVSE, a női hokisoknál pedig a KMH Budapest nyerte az ob I-et, míg a röplabda Extraligában a Vasas női és Pénzügyőr férfi csapata szerzett aranyérmet.
A vizsgált hat sportágban nyolc gárda is címét megvédte lett újra a legjobb: az FTC férfi és női labdarúgócsapata mellett megismételte tavalyi sikerét a Szeged férfi kézilabda-, a Pénzügyőr férfi röplabda-, az UVSE női vízilabda-, a Sopron női és a Szombathely férfi kosárlabda-, valamint az FTC férfi jégkorongcsapata.
A rendszerváltás előtt a csapatsportágak szinte mindegyikében fővárosi dominancia volt tapasztalható, a tendencia azonban később megfordult. A 2010-es évek elején majdnem kizárólag vidéki gárdák gyűjtötték be az aranyérmeket ezekben a sportágakban, most azonban úgy tűnik, Budapest ismét “beleerősített”.