Labdarúgó NB I – Továbbra is nyeretlen a Vasas, először győzött az Újpest

Megszakadt az Újpest FC nyeretlensége a labdarúgó OTP Bank Ligában, miután házigazdaként 2-1-re legyőzte az újonc Vasast a nyolcadik forduló vasárnap esti zárómérkőzésén.

Az Újpest sorozatban hat nyeretlen hazai bajnoki után tudott ismét győzni a Szusza Ferenc Stadionban, ahol a Vasas 1997 októberében nyert legutóbb.

OTP Bank Liga, 8. forduló:
Újpest FC-Vasas FC 2-1 (1-1)
—————————–
Szusza Ferenc Stadion, 2444 néző, v.: Karakó
gólszerzők: Katona M. (11.), Diaby (69.), illetve Holender (20.)
sárga lap: Otigba (13.), Baráth B. (65.)

Újpest:
—–
Nikolic – Szabó B. (Pauljevic, 60.), Diaby, Csongvai, Antonov – Csoboth (Ljujic, 73.), Mack, Boumal (Onovo, 30.), Simon K. (Lahne, 73.) – Gouré (Tallo, 60.), Katona M.

Vasas:
—–
Jova – Baráth B. (Litauszki, 70.), Otigba, Iyinbor – Hinora (Cipf, a szünetben), Pátkai (Hidi M., 70.), Berecz, Hidi P. (Radó, 77.), Silye – Holender, Novothny (Géresi, 86.)

Az élvonal két nyeretlen csapatának találkozóján a hazaiak vezetőedzője, Milos Kruscic hét helyen változtatott legutóbbi kezdőcsapatán, hiszen az Újpest egy héttel ezelőtt hazai pályán 6-0-ra kikapott az ősi rivális Ferencvárostól. Kondás Elemér, a Vasas hétfőn kinevezett szakvezetője mindössze három helyen módosított azon a kezdőn, amit elődje, Kuttor Attila a pályára küldött múlt szombaton a Puskás Akadémia ellen.
A rossz idénykezdet miatt mindkét csapat játékosait fűtötte a bizonyítási vágy, ezért az iramra nem lehetett panasz. A 11. percben Iyinbor Patrick labdavesztését kihasználva Katona Mátyás a tizenhatos vonaláról a hálóba lőtt, ezzel az újpestiek szereztek vezetést. A huszadik percben hasonló körülmények között egyenlített az angyalföldi együttes: Abdoulaye Diaby rárúgta Novothny Somára a labdát, ami így Holender Filip elé pattant, az ő lövése pedig a menteni igyekvő Csongvai Áron testéről vágódott a hálóba.
A kezdeti bizonytalankodások és hibák után némileg stabilizálódott a védekezés mindkét oldalon, ezért kevesebb volt a gólveszélyes szituáció. A 32. percben Baráth Botond ellökte Csoboth Kevint a tizenhatoson belül, de a játékvezető nem ítélt büntetőt.
A játék képe a második félidőben sem változott, és ezúttal is az Újpest szerzett vezetést: egy szöglet – amelynek a megítélését hevesen vitatták a vendégek – után Diaby fejelt a hálóba. Az angyalföldiek igyekeztek ismét egyenlíteni, ezt kihasználva a hazaiak előtt több lehetőség adódott, ám újabb gól már egyik oldalon sem született. Az immár sereghajtó Vasas akcióiból nem hiányzott a tervszerűség és a tizenhatosig a kivitelezéssel sem volt probléma, a vonalon belül azonban nem voltak eléggé pontosak az átadások és a lövések.
Az újpesti szurkolók tüntetőleg egyszer sem bíztatták kedvenc csapatukat, sőt az FTC ellen sokat hibázó Junior Tallo beállását füttykoncerttel fogadták.