Madarász Viktória országos csúccsal győztes a gyalogló ob-n

Madarász Viktória kiváló teljesítménnyel, új országos csúcsot elérve hatodik lett a Dudinska 50 nevű szlovákiai nemzetközi versenyen, egyúttal megnyerte a gyaloglók 35 kilométeres országos bajnokságát.

A rangos viadal részeként megrendezett ob-n – a magyar szövetség honlapja szerint – az UTE 36 éves sportolója 2:50:29 órás eredménnyel ért célba, amivel két perccel javította meg saját, tavaly szeptemberben elért magyar rekordját, és hatodik helyével a mezőny legjobb európai versenyzője volt. A viadalt a kínai Sicsie Csie-jang nyerte a világ idei legjobb eredményével, 2:43:06 órával.
A férfiaknál a papírformának megfelelően Helebrandt Máté bizonyult a legjobb magyarnak, ő nyerte meg a bajnokságot. A nyíregyházi sportoló 2:36:14 órás egyéni csúcsot gyalogolt, amivel a 25. helyen ért célba. Ideje egy perccel marad el az augusztusi, müncheni Európa-bajnokság kvalifikációs szintjétől. Madarász már korábban teljesítette nem csupán a kontinensviadal, hanem a júliusi, eugene-i szabadtéri világbajnokság szintidejét is.
A 35 kilométer az idén debütál a nagy világversenyeken és váltja fel az 50 kilométeres távot.