Magyarország nyert Olaszország ellen a férfi kézilabda selejtező utolsó fordulójában

A férfi kézilabda Európa-bajnoki selejtezősorozat utolsó fordulójában a csoportgyőzelmét és így a kontinensviadalon való részvételét Szlovákiában már bebiztosító, több alapemberét (Mikler Roland, Lékai Máté, Bánhidi Bence, Balogh Zsolt) is nélkülözte magyar válogatott Olaszországot fogadta a csurig telt kecskeméti Messzi István Sportcsarnokban.

A mieinkkel szemben az olaszok számára nem volt tét nélküli a mérkőzés, ennek ellenére rengeteg technikai hibával kezdtek, így több lerohanást is vezethettünk, 10 perc után pedig már négygólos volt az előnyünk (6–2).

Az olasz szövetségi kapitány időkérése jót tett a vendégeknek, akik az első félidőben végig tartották a lépést a magyar válogatottal. A mieink elsősorban lerohanásokból, illetve Rosta Miklósnak köszönhetően beállóból voltak eredményesek, védekezésben azonban sok volt a hiba és Borbély Ádám sem nagyon tudott hozzátenni a kapuban. A pihenőre végül kétgólos magyar vezetéssel vonultak a csapatok. 16–14

A fordulás után tartottuk a két-, háromgólos előnyünket, sőt akár néggyel is elmehettünk volna. Ennek ellenére az olaszok magukra találtak, a mieink pedig egyre többet hibáztak támadásban és védekezésben is, így a 38. percben egyenlítettek (20–20), a 40. percben pedig a vezetést is átvették a vendégek (21–22).

A mérkőzést hét góllal záró Davide Bulzamini szinte minden lövéséből betalált, így az olaszok a 45. percben már két góllal is vezettek. A magyar kapitánypáros időt kért, a hajrára pedig ismét összeszedte magát a magyar csapat. A kapuba visszatérő Borbély több nagy védést is bemutatott, Juhász Ádám pedig az egyre jobban fáradó olaszok ellen több jó egyéni akciót is bemutatott. A 60. percben az addig meglehetősen gyengén játszó Bodó Richárd kétszer is beköszönt, így a magyar válogatott végül 32–29-re nyert, és veretlenül zárt a selejtezőcsoportja élén.

Az Európa-bajnokságot 2020. január 10. és 26. között rendezik három országban, Ausztriában, Norvégiában és Svédországban. A 24 csapatos kontinenstorna sorsolását június 28-án, pénteken tartják meg Bécsben. Mivel a Csoknyai István, Vladan Matics kapitánypáros szerződése a selejtezősorozat végéig szólt, így kérdés, hogy velük, vagy egy új szakember irányításával veszünk-e majd részt az Eb-n.