Orosz Pál: olyan a játékoskeretünk, amely képes a csoportkörbe jutásra

Orosz Pál, az FTC Labdarúgó Zrt. vezérigazgatója szerint az együttes játékoskerete alkalmas arra, hogy a következő idényben is valamelyik nemzetközi kupasorozat csoportkörében szerepeljen.

A sportvezető az M4 Sport Sporthíradó című műsorában csütörtök este azt mondta, az elmúlt tíz évben, mióta a mostani vezetés átvette a Ferencváros irányítását, mindig új célokat tűztek ki maguk elé, melyeket aztán sikerült is teljesíteni.
“Az elején nagyon mélyen volt a klub, így először azt mondtuk, bajnokok leszünk. Utána megcéloztuk a csoportkört, és sorozatban háromszor ott is voltunk. A következő, hogy szeretnénk átjutni tavaszra is, és a csoportkör után is képviselni a magyar klubokat a nemzetközi porondon” – jelentette ki Orosz, arra utalva, hogy még nem sikerült a Ferencvárosnak továbbjutó helyen zárnia a csoportjában. A népligetiek két idénnyel ezelőtt, valamint a mostani szezonban az Európa-ligában, a kettő között a Bajnokok Ligájában szerepeltek a főtáblán.
A vezérigazgató szerint az együttes játékoskerete alkalmas a célok elérésére, ennek érdekében a játékosok egy rövid pihenő után – az FTC szombaton játssza szezonbeli utolsó mérkőzését a Gyirmót ellen a bajnokságban – már június 3-án elkezdik a felkészülést a következő idényre.
“Mivel a Bajnokok Ligájában indulunk, az elsőszámú cél, hogy ott jussunk a csoportkörbe. Az első két selejtezőkörben kiemeltek leszünk, akkor papíron nálunk gyengébb csapattal találkozunk, de például a lengyel bajnok is jöhet” – mondta Orosz Pál, hozzzátéve, hogy a főtáblás szerepléshez négy párharcot kell majd megnyerni.
A mostani, duplázással záruló idényről – a bajnoki cím megszerzése után szerdán a Magyar Kupában is a zöld-fehéreké lett az aranyérem – Orosz kiemelte, a nehézségek és a szezon közbeni edzőváltás ellenére is jól összeállt a csapat tavaszra, amit jól mutat, hogy a kupasorozatban mindössze egy gólt kaptak.
A játékoskeret várható változásairól szóló pletykákat, sajtóinformációkat sem megerősíteni, sem cáfolni nem akarta, azt azonban elmondta, a közelmúltban is több példa volt arra, hogy egy játékos a magyarnál erősebb bajnokságba tudott eligazolni a Ferencvárosból, és mivel a labdarúgás üzlet is, vannak olyan ajánlatok, amiért “el kell engedni” bizonyos labdarúgókat.
“A játékosok tudják, hogy a nemzetközi mérkőzéseken mutatott jó teljesítménnyel ez lehetséges” – fogalmazott Orosz. A sportvezető elmondta, a Granadába szerződött Myrto Uzuni üres öltözői helye a többiek számára jó motiváció, mert szeretnék az ő példáját követni.
“Vannak jelöltjeink a különböző pozíciókra, de a bajnoki idény végéig biztosan nem fogunk senkit bejelenteni. Örülünk, ha magyar játékosokkal tudjuk a magyar labdarúgást képviselni Európában, de ha ez nem megy, akkor külföldiekkel fogjuk” – utalt arra a vezérigazgató, hogy többször is előfordult, hogy más magyar együttesek annyi pénzt kértek egy hazai labdarúgóért, amiből két-három idegenlégióst is tudtak szerződtetni.
A Ferencváros hat év elteltével tudott újra duplázni Magyarországon.