Kálmán Erika a Mediaworks élén

A Közép-Európai Sajtó és Média Alapítvány (KESMA) kuratóriuma Kálmán Erika jelenlegi vezérigazgató-helyettest nevezte ki a Mediaworks Zrt. új vezérigazgatójává, valamint az igazgatóság elnökévé – közölte a szervezet hétfőn az MTI-vel.

Közleményükben azt írták: Szabó László, aki a járványhelyzet legnehezebb időszakában is hatékonyan irányította a cégcsoportot, más fontos kormányzati megbízatást kap.
A KESMA kuratóriuma Kálmán Erikát, a Mediaworks lineáris médiáért felelős vezérigazgató-helyettesét 2021. november 15-ei hatállyal nevezte ki a cégcsoport vezetőjévé.
Az új vezérigazgató közgazdászként korábban magyar és nemzetközi vállalatoknál is vállalatszervezéssel és szervezetfejlesztéssel foglalkozott felsővezetői pozícióban és közel 10 éve médiapiaci területen dolgozik. Általános tapasztalata mellett kiválóan ismeri magát a Mediaworks céget: részt vett a cégcsoport korábbi akvizíciós folyamataiban, 2015-től pedig folyamatosan a menedzsment tagja – áll a közleményben.
Kitértek arra: a kuratórium megköszöni az eddigi vezérigazgató, Szabó László munkáját, akinek a vezetése alatt felgyorsult a vállalat digitális képességeinek fejlesztése, növekedési pályára álltak meghatározó online médiumai, kiszámíthatóvá váltak a nyomtatott piacon meglévő pozíciói, valamint hatékonyabbá váltak az üzleti folyamatok. Hozzátették: mivel Szabó László más fontos kormányzati megbízatást kap, e feladatához a kuratórium sok sikert kíván.
„Együtt erő vagyunk, szerteszét gyöngeség” – zárul a KESMA közleménye.