Fidesz: a baloldal a parlamentben akar cirkuszolni

A baloldal a parlamentben akar cirkuszolni a brüsszeli veresége után – fogalmazott pénteki közleményében a Fideszfrakcióvezetője.

Kocsis Máté arra reagált, hogy ellenzéki pártok a parlament rendkívüli ülésének összehívását kezdeményezték a legutóbbi európai uniós csúcstalálkozóval összefüggésben.
A kormánypárti politikus szerint a baloldal az uniós költségvetési tárgyalásokból sem tanult semmit. “Miután hazugságokat terjesztettek Magyarországról, és azt akarták, hogy hazánk rosszabbul járjon, most a magyar parlamentet próbálják cirkusszá változtatni” – írta Kocsis Máté, majd hozzátette, ebben a kormánypártok nem vesznek részt.
A Fidesz frakcióvezetője hangsúlyozta, a miniszterelnök az öt tárgyalási nap alatt 3 milliárd euróval többet szerzett az országnak annál, mint ami a korábbi, igazságtalan javaslatban szerepelt és visszaverte azt a zsarolási kísérletet, hogy a pénz felhasználását elfogult politikai feltételekhez kössék.
Kocsis Máté leszögezte, ez siker minden magyar számára. “A hazai baloldal ezt viselje el, hagyjon fel a Magyarország ellen folytatott politikával és ne cirkuszoljon” – fűzte hozzá.