Fidesz: ha a baloldal nem akar segíteni az országnak, legalább ne hazudjon

Ha a baloldal végképp nem akar segíteni az országnak a járvány elleni védekezésben, “legalább az ostoba hazugságait hagyja már abba” – így reagált a Fidesz csütörtök délután Bangóné Borbély Ildikó (MSZP) nyilatkozatára.

Bangóné Borbély Ildikó, az ellenzéki párt országgyűlési képviselője csütörtöki, online sajtótájékoztatóján azt mondta: Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter az aznapi kormányinfón ismét megmutatta, hogyan képes a kabinet továbbra is megtéveszteni a lakosságot. A hazai koronavírushelyzet ugyanis sajnos rosszabb annál, mint ahogy azt a miniszter láttatni próbálja – tette hozzá a szocialista politikus.
A Fidesz erre reagálva közleményében azt írta: miközben az ország hónapok óta a járvány elleni egészségügyi és gazdasági védekezéssel van elfoglalva, az MSZP-nek eddig csak kamuvideók gyártására futotta. “Bangóné Borbély Ildikó pedig a kamuhírgyártók egyik díszpéldánya” – tették hozzá.
A nagyobbik kormánypárt hangsúlyozta: a járvány egész Európában tombol, mindenhol nő a fertőzések és az elhunytak száma, Magyarország a középmezőnyben van, folyamatos és következetes a járvány elleni egészségügyi és gazdasági védekezés, mindenkinek jut kórházi ellátás, és az egész lakosságnak ingyenesen biztosított az influenza elleni védőoltás.