Időjárás-jelentés

Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti:

Időjárási helyzet Európában
—————————
A Vizcayai-öböltől nyugatra ciklon örvénylik, hatására az Ibériai-félsziget nyugati felén kifejezetten csapadékos az idő. Onnan több helyről is 30-70 mm közötti napi csapadékösszeget jelentettek. Ugyancsak alacsonynyomású rendszert figyelhetünk meg Délnyugat-Oroszország és Ukrajna felett, ez a ciklon azonban érdemi csapadékot nem hozott magával. Európa többi részén továbbra is anticiklonális hatások érvényesülnek, számos országban napos, csapadékmentes idő jellemző. A Franciaországtól Ukrajnáig húzódó széles sávban jóval enyhébb az idő az ilyenkor megszokottnál, általában 20 és 26 fok közé emelkedik délutánra a hőmérséklet.

Várható időjárás szombat estig
——————————

Péntek estig gyengén felhős, csapadékmentes idő várható. Éjszaka azonban a Győr-Szeged vonal széles sávjában megnövekszik a felhőzet, és néhol zápor is előfordulhat. Szombaton a sok és vastagabb fátyolfelhő, illetve a gomolyfelhők mellett több-kevesebb (szűrt) napsütés várható, zavartalanabbul napos részek elsősorban az ÉK-i megyékben lehetnek. Az előbb említett sávban napközben néhol zápor, sőt a Kisalföldön és az Alpokalján egy-egy zivatar is kialakulhat. Péntek estétől többnyire mérsékelt marad a változó irányú szél.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 5 és 11 fok között alakul, de az északkeleti megyékben ennél pár fokkal hidegebb lehet az idő, így ott gyenge talajmenti fagy sem kizárt.
A legmagasabb nappali hőmérséklet szombaton 20 és 26 fok között valószínű.