Rekordszámú futó a szilveszteri futáson – eredményekkel

Huszonhetedik alkalommal szervezte meg Kiskunfélegyházán jótékonysági szilveszteri futóversenyét a Jogging Plus Sportegyesület, december 31-én. A “Zárjuk együtt az évet egy jó cselekedettel! Támogassuk futva az óvodás gyermekeket!” mottóval megrendezett eseményen mintegy 800 nevező állt rajthoz, és több mint ezren szurkoltak, lelkesítették a futókat. A rendezvény célja az egészséges életmód népszerűsítése és a futás örömeinek megismertetése volt, minden korosztály számára. Az előző évhez hasonlóan, az egyesület az összegyűlt nevezési díjakkal és felajánlásokkal a Kiskunfélegyházi Napköziotthonos Óvoda sporteszközeinek bővítését és fejlesztését támogatta.

Az első 600 nevező a Dél-100 Kft. Nagykereskedelmi Raktáráruház által felajánlott pólót kapott ajándékba, amelyeket A család karácsonya – téli sportok óvodás rajzpályázat nyertes rajzai díszítettek. A nevezés kezdete előtt a rendezvény védnöke, Rosta Ferenc alpolgármester, Csányi Edit, a Kiskunfélegyházi Napközi Otthonos Óvodák intézményvezető-helyettese és Németh László, a Jogging Plus Sportegyesület elnöke hirdette ki a rajzpályázat győzteseit, akik gravírozott kupát, emléklapot és az általuk készített rajzzal emblémázott pólót kaptak ajándékba. A legjobb 50 rajzot kiállították a Kiskunfélegyházi Polgármesteri Hivatal előterében, ahol az érdeklődők január 18-áig tekinthetik meg.

A rajzpályázat győztesei:

Fekete Csilla – Bercsényi utcai Óvoda
Hegedűs Jázmin – Bercsényi utcai Óvoda
Kiss Natália – Bercsényi utcai Óvoda
Kósa-Rátkai Janka Borbála – Bercsényi utcai Óvoda
Nagy Nóra – Szászorszép Óvoda
Tímár Gréta – Móravárosi Óvoda

A versenyt a rendezvény fővédnöke, Csányi József polgármester, védnöke, Balla László alpolgármester, Szamosi Endre önkormányzati képviselő és díszvendége, Boronkay Péter Multisport Triathlete paratriatlonista, riói paralimpikon, többszörös világ- és Európa-bajnok – a hagyományokhoz hűen – pezsgődurranással indították.

A futamok helyszíne a Kossuth utcai platánsor volt, az időjárás is kedvezett az eseménynek. A pöttömök és az óvodások 200 métert, az alsó tagozatos általános iskolások 600 métert, a szilveszteri jótékonysági távon indulók pedig 2200 métert futottak egy fantasztikus, lelkes közönség előtt.

A pöttömök, az óvodások és alsó tagozatos iskolások a befutást követően az Ani-Corn Kft. által felajánlott Ani-Gömb csemegét, vagy a TESCO áruház támogatásaként csokoládét kaptak. Minden résztvevő a célban a Félegyházi Tej Kft. képviselőjétől Túró Rudit kapott. A lelkes szurkolóknak és a távokat teljesítő futóknak a szervezők Fornetti süteményt és meleg teát kínáltak.

Az eredményhirdetéskor a díjakat Rosta Ferenc alpolgármester, Szűcs-Szabó Sándor, a Rollsped Kft. ügyvezető igazgatója, Kelemen Gábor, a TESCO áruház vezetője, és Boronkay Péter paralimpikon adta át.

A futók díjazása után a nevezésekből és a helyszínen vásárolt támogatói jegyekből befolyt 265.675 forint adományt Csányi József polgármester adta át Csányi Editnek, a Kiskunfélegyházi Napköziotthonos Óvoda intézményvezető-helyettesének.

Zárásként a nevezők és a támogatójegyet vásárlók tombolasoroláson vettek részt. A Nor-Bike Kft. által felajánlott fődíját a Kecskemétről érkezett Posta Zsolt nyerte, amelyet Lajos Norbert, a Kft. ügyvezetője adott át.

A bőséges befutócsomagot és a versenyt támogatta: Ani-Corn Kft , Atlasz Gym , Bácsvíz Zrt., Bajáki autósiskola, Country-Jeans Divat, Dávid Sport és Divat, Dél-100 Kft. Nagykereskedelmi Raktáráruház, Domokos István fodrász, dr. Kovács Mátyás, Fábián Cukrászda és Kávézó, Félegyházi Közlöny, Félegyházi Tej Kft., Félegyházi Termál Parkfürdő, Fornetti Magyarország, House 36 – Életünk az ingatlan, Hungary Meat Kft., Juhász Ital és Édesség Diszkont – Juhász Sándor, Dr. Batz Gyógypapucsok, Jumping Fitness Kiskunfélegyháza – Simon Hajnalka, Kis Virág – Kiskunvirág, Kiskunfélegyháza Város Önkormányzata, Kiskunfélegyházi Polgárőr Egyesület, Klub Aréna – Szórakoztató és Rendezvény Klub , Koch’s Torma Kft., Kószó Orsi, Kunvill Kft., László Gumi és Futómű Szerviz, Magyarvíz Kft., Mindszenti László, Mindszenti Lászlóné, Móra Ferenc Művelődési Központ, Nor-Bike Kft., NT Kft., Otthon Étterem, Patyi Papír-Írószer-Nyomtatvány, Pub Pizzéria, Rádió Smile FM 89,9 MHz – Kiskunfélegyháza, Rollsped Kft., SportShop Kiskunfélegyháza, Süveges Autósiskola, Szika-Vill Kft., TESCO, Varázskuckó Ajándéküzlet és Galéria, Video Phone Kft.

Eredmények kategóriánként, nemenként: 
Óvodás lány – 200 m
1. helyezett Borbély Jázmin
2. helyezett Dinnyés Bori
3. helyezett Tarjányi Zolna

Óvodás fiú – 200 m
1. helyezett Tóth Dániel
2. helyezett Trencsényi Sámuel
3. helyezett Kovács Bence

1. osztály lány – 600 m
1. helyezett Szunyi Léna
2. helyezett Rádi Georgina
3. helyezett Szarka Gerda

1. osztály fiú – 600 m
1. helyezett Berta Botond
2. helyezett Kovács Áron
3. helyezett Ficsór Gergő

2. osztály lány – 600 m
1. helyezett Takács Luca
2. helyezett Trencsényi Anna
3. helyezett Fábián Johanna

2. osztály fiú – 600 m
1. helyezett Fekete-Gürtler Bence
2. helyezett Szabó László Áron
3. helyezett Virág József Ábel

3. osztály lány – 600 m
1. helyezett Karsai Hédi
2. helyezett Szórád Hanna
3. helyezett Szunyi Laura

3. osztály fiú – 600 
1. helyezett Kovács Mátyás
2. helyezett Vincze Bálint
3. helyezett Kordás Dániel

4. osztály lány – 600 m
1. helyezett Varga Nóra
2. helyezett Juhász Bernadett
3. helyezett Beke Kitti

4. osztály fiú – 600 m
1. helyezett Bulyáki Bence Benedikt
2. helyezett Horváth Döme
3. helyezett Nagy Péter

Szilveszteri jótékony táv, 2200 m női – 14 év alatti
1. helyezett Papp Laura
2. helyezett Csontos Dóra
3. helyezett Vincze Nádja

Szilveszteri jótékony táv, 2200 m férfi – 14 év alatti
1. helyezett Trungel-Nagy Kolos
2. helyezett Trungel-Nagy Zalán
3. helyezett Rádi Gellért

Szilveszteri jótékony táv 2200 m női
1. helyezett Gecse Eszter
2. helyezett Fricska Anna
3. helyezett Fekete-Seres Ildikó

Szilveszteri jótékony táv 2200 m férfi
1. helyezett Tóth Szilveszter
2. helyezett Magony László
3. helyezett Bense Marcell

Legidősebb: Dr. Rádi Imre (1940)
Legfiatalabb: Farkas Lotti, Horváth P. Zoltán (2017)

Legjobb jelmezes: 158-as rajtszámú Boszi