Haaland parádézott, a Manchester City kiütötte a Leipziget

Erling Haaland öt gólt szerzett, csapata, a Manchester City pedig kiütéses, 7-0-ás győzelmet aratott a Willi Orbánnal és Szoboszlai Dominikkal felálló RB Leipzig felett kedden este a labdarúgó Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének visszavágóján. Az angol csapat mellett az Internazionale jutott tovább a játéknapon, miután döntetlent ért el Portóban.

A három héttel ezelőtt játszott odavágón a lipcseiek jó második félidei játékkal 1-1-es döntetlent értek el és bizakodva várták az angliai visszavágót, melyen azonban gyorsan elszálltak a reményeik. Josep Guardiola együttese az első perctől komoly fölényben futballozott, a németek pedig húsz percig hősiesen védekeztek. Aztán a játékrész közepén előbb egy erősen vitatható büntetőt kapott a házigazda hosszas videózás után és Haaland nem hibázott, majd alig egy perccel később Kevin de Bruyne kiváló lövése után a keresztlécről visszapattanó labdát fejelte kapuba a norvég sztárcsatár. Haalandnak ez volt a 30. BL-gólja, amivel történelmet írt, mivel a legfiatalabb játékos lett, aki elérte a 30 gólt a sorozatban, egyúttal a leggyorsabban is, mindössze 25 találkozó alatt.
A kiváló támadó ugyanakkor a folytatásban sem lassított és az első félidő hosszabbításában újra, majd a második elején még kétszer csapott le a kipattanókra és szerzett gólt, mielőtt alig 60 perc játék után Guardiola lecserélte volna őt. Haalandot megelőzően csupán két játékos, Lionel Messi (2012-ben a Leverkusen ellen) és Adriano (2014-ben a BATE ellen) szerzett egy BL-meccsen öt gólt.
A Manchester egy óra játék és 6-0 után visszavett a tempóból, de a ráadásban még De Bruyne is lőtt egy gyönyörű gólt.
A nap másik találkozóján a gólok helyett az izgalmak játszották a főszerepet. Az egygólos előnnyel érkező Internazionale egyértelműen előnye őrzésére rendezkedett be és a hazaiak egészen a hajráig nem is okoztak igazán nagy veszélyt az olaszok kapujánál. A végjátékban viszont többször is hosszabbításra menthették volna a csatát a portóiak, ám vagy Onana kapus segített az Interen, vagy Denzel Dumfries mentett helyette a gólvonal előtt, végül pedig a kapufa mentette meg a góltól Simone Inzaghi csapatát, mely így készülhet a negyeddöntőre.
Bajnokok Ligája, nyolcaddöntő, visszavágók:
Manchester City (angol)-RB Leipzig (német) 7-0 (3-0)
—————————————————-
gól: Haaland (22., 24., 45+2., 54., 57., az első 11-esből), Gündogan (49.), De Bruyne (92.)
Továbbjutott: a Manchester City, 8-1-es összesítéssel.

FC Porto (portugál)-Internazionale (olasz) 0-0
———————————————-
kiállítva: Pepé (97., Porto)
Tj.: az Internazionale, 1-0-ás összesítéssel.