Hajnal: a Honvéd ellen meg kell szereznünk a három pontot

Hajnal Tamás, a labdarúgó OTP Bank Ligában címvédő és listavezető Ferencváros sportigazgatója azt mondta: a szombati, Budapest Honvéd elleni bajnokin “minden körülmények között” meg kell szerezniük a három pontot.

A szakember a Fradi Podcast legfrissebb adásában beszélt erről.
“Tisztában vagyunk vele, hogy finoman szólva is nem vagyunk jó szériában” – fogalmazott arra utalva, hogy az utóbbi öt NB I-es meccsükön nem tudtak nyerni és az Európa-liga nyolcaddöntőjében is kettős vereséggel estek ki a Bayer Leverkusen ellenében.
“Persze helyére kell tenni a dolgot: sokan irigyelhetnek minket a helyzetünkért, hogy bejutottunk a 16 közé az El-ben és hét fordulóval a zárás előtt hat pont előnnyel vezetjük a bajnokságot. Ezzel együtt az  elmúlt öt évet figyelembe véve nem volt jellemző a csapatra az ilyen hullámvölgy. Ezért most nagyon oda kell figyelnünk, le kell vonnunk a megfelelő következtetéseket, hogy minél hamarabb meg tudjuk fordítani ezt a folyamatot.” – mondta Hajnal Tamás.
Szerinte jól mutatja egy csapat erejét, hogy hogyan viszonyul a krízishez, összefog és meg akarja oldani vagy egymásra mutogat.
“A klubunk ereje, hogy mi ilyenkor összefogunk, kijavítjuk a hibákat és bebizonyítjuk, hogy újra jó eredményeket tudunk elérni.” – jelentette ki.
Emlékeztetett, hogy az FTC fantasztikus, történelmi őszön van túl,  “olyan sikereket értünk el, amelyeket talán senki sem remélt”, aztán a fókusz teljesen a Leverkusen elleni párharcra került. Az OTP Bank Ligát 16 pontos előnnyel vezette az együttes, de aztán jöttek a sérülések, fontos játékosok dőltek ki, “nem egy vagy kettő, hanem hat-hét-nyolc”, ezzel felborult az addigi rendszer, a csapat váza megingott, és – ahogy fogalmazott – az új játékosok beilleszkedése is nehezebb ilyenkor. Hangsúlyozta, hogy Aissa Laidouni és Franck Boli pedig távozott az együttestől.
“Sok csavaron kell itt feszíteni, húzni. Mentálisan is dolgozni kell és jönnek vissza a sérültek is, de idő kell nekik, hogy formába lendüljenek. Keményen dolgozunk azért, hogy a munka már a hétvégén látszódjon és pozitív eredmény legyen” – mondta Hajnal Tamás.
Sztanyiszlav Csercseszov vezetőedzőről szólva úgy fogalmazott: ugyanaz a tréner, mint volt két hónapja, ugyanúgy végzi a munkáját.
Elhangzott, hogy egy korábbi szurkolói felmérés eredménye szerint az  El-szereplés nem befolyásolja majd a csapat bajnoki teljesítményét, ezzel kapcsolatban Hajnal más véleményen van.
“Ez más csapatok életében is előfordult már. Van egy óriási esemény, aztán a kiesés, ettől mentális gödörbe tud kerülni egy együttes, nehéz utána megtalálni a motivációt. Ezzel egyénenként és csapatként is meg kell birkózni. Ki kell ebből lábalnunk, és motivációt kell jelentenie, hogy sorozatban ötödször is megszerezzük a bajnoki címet.” – mondta, hozzátéve, hogy szerinte nem az okozza a problémát, hogy az FTC a mostani szezonban 16 mérkőzéssel többet játszott itthoni riválisainál.
Hajnal Tamás beszélt ifjabb Lisztes Krisztiánról is – a korábbi Fradi-kedvenc, 49-szeres válogatott Lisztes Krisztián fiáról -, aki a MOL Fehérvár elleni bajnokin két gólt szerzett.
“Nagyon nagy tehetsége a magyar labdarúgásnak és a Ferencvárosnak. Ígéretes játékos, példa lehet a többi utánpótlás válogatott futballistánk számára.”  – fogalmazott.
A Ferencváros szombaton 19.30 órától fogadja a kieső helyen álló Budapest Honvédot. A sportigazgató azt mondta: elsősorban nem azt várja a mérkőzéstől, hogy a csapat teljesítményében gyökeres fordulat álljon be.
“A profi sportban az eredmények számítanak, ezért úgy kell felmenni a pályára, hogy minden körülmények között megszerezzük a három pontot. Ehhez szükségünk lesz a szurkolók támogatására is.” – zárta gondolatait.