IFFHS – Magyar álomválogatott négy Aranycsapat-tag nélkül

A Puskás Ferenc fémjelezte Aranycsapatból négyen nem kaptak helyet minden idők legjobb magyar futballválogatottjában, amelyet a labdarúgás történetével és statisztikáival foglalkozó nemzetközi szervezet (IFFHS) állított össze.

A csütörtökön közzétett, bő listára nem fért fel az ötvenes évek világverő – olimpiai bajnok és vb-második – nemzeti együttesének balfedezete, Zakariás József és jobbszélsője, Budai II. László, míg a B válogatottban kapott helyet az Aranycsapat hátravont középcsatára, Hidegkuti Nándor és középhátvédje, Lóránt Gyula.
Az álomtizenegyből hiányzik a hatvanas esztendők kiemelkedő képességű támadója, a magyar futball egyetlen aranylabdása, Albert Flórián, míg az utóbbi évtizedekből egyedül Nyilasi Tibornak szorított helyet az IFFHS a lajstromban, neki is a B csapat csatársorában.
A magyar álomcsapat az IFFHS-nél:
Grosics Gyula – Buzánszky Jenő, Mészöly Kálmán, Lantos Mihály – Bozsik József, Orth György – Bene Ferenc, Kubala László, Kocsis Sándor, Puskás Ferenc, Czibor Zoltán
A B csapat:
Plattkó Ferenc – Mátrai Sándor, Lóránt Gyula, Mándi Gyula – Lázár Gyula, Sipos Ferenc – Nyilasi Tibor, Schlosser Imre, Hidegkuti Nándor, Sárosi György, Albert Flórián