Kubatov: jó lenne a csoport éléről továbbjutni

A kiváló rajt után már nemcsak a tavaszi szereplésben, hanem az Európa-liga csoportelsőségben bízik Kubatov Gábor, az FTC elnöke, aki a labdarúgócsapat mellett több szakosztály érdekességeiről is beszélt a közmédiának egy csütörtöki sajtóeseményen.

A sorozatban négy bajnoki címnél járó, a jelenlegi idényben hat mérkőzés után százszázalékos, az Európa-ligában két találkozót követően szintén hibátlan labdarúgócsapat sikereinek egyik kulcsaként Kubatov Gábor az orosz Sztanyiszlav Csercseszovot jelölte meg: mint mondta, “mindig eggyel nagyobb edzőt kell hozni, mint a csapat”.
“Jellemzőre rá, amikor mi minden évben kitűzzük a célokat, az normális, hogy a bajnokságot meg kell nyerni, hiszen onnan lehet bekerülni a Bajnokok Ligájába. Ő azt mondta, szerinte meg kellene nyerni az Európa-ligát”  – jellemezte Csercseszov hozzáállását az elnök.
Az elnök megjegyezte, az Európa-ligában ilyen rajt után “jó lenne a csoport éléről továbbjutni”. Hozzátette, tisztában van azzal, hogy egy sikeres nemzetközi szereplést követően jóval keresettebbek lennének a játékosok, ez viszont azt is jelentené, hogy esetleges értékesítésükkel jelentős haszonra tenne szert a klub, amely így újabb tehetségeket szerezhetne.
“Tokmacot hat-hétszázezer euró körüli összegért vettük, most legalább hárommillióért tudnánk eladni. Ryan Mmaee is körülbelül egymillió euróba került, most minimum háromért távozhatna, fiatal tehetség, ontja a gólokat. Az ilyen dolgoknak örülni kell” – fűzte hozzá.
A női kézilabdázókról szólva az elnök arról beszélt, habár a gárda rosszul kezdte az idényt a Bajnokok Ligájában – többek között történetének legsúlyosabb vereségébe (40-20) szaladt bele a német Bietigheim vendégeként -, nem tervez edzőváltást.
“Soha, de soha nem fogom elküldeni Elek Gábort. Viszont ő szereti annyira a Ferencvárost, hogy ha úgy alakul, hogy a csapatnak nem megy, akkor le fog mondani. Amíg azonban van benne erő és úgy érzi, képes arra, hogy az együttes munkáját és eredményességét javítsa, addig ő marad az edző” – nyilatkozta Kubatov Gábor.
Kubatov Gábor a közmédiának a férfi vízilabdacsapattal kapcsolatban elmondta, bízik benne, hogy Varga Zsolt vezetőedző jövő tavasszal egy, a korábbiakhoz hasonlóan sikeres szezon után hagyja el a csapatot, hogy aztán már csak szövetségi kapitányi feladataira koncentráljon.