Labdarúgó NB I – Az MTK a 97. percben értékesített büntetővel legyőzte az Újpestet

Az MTK a 88. percben még hátrányban volt, végül a 97. percben értékesített büntetővel fordított a vendég Újpest ellen a labdarúgó OTP Bank Liga 15. fordulójának zárómérkőzésén, vasárnap.

OTP Bank Liga, 15. forduló:
MTK Budapest-Újpest FC 2-1 (0-0)
———————————
Új Hidegkuti Nándor Stadion, v.: Karakó
gólszerzők: Kovácsréti (88.), Miovski (97., 11-esből), illetve Croizet (84.)
sárga lap: illetve Diaby (36.), Mack (42.), Tallo (56., 81.), Bjelos (96.)
kiállítva: Perkovic (73.), illetve Tallo (81.)

MTK:
—-
Somodi – Varju, Perkovic, Nagy Zsombor – Mezei (Kata, 80.), Ramadani – Balázs B., Kocsis B. (Kovácsréti, 71.), Grozav (Kosznovszky, 80.), Weir (Várkonyi, 35.) – Miovski

Újpest:
——-
Banai – Kastrati, Kutrumpisz, Diaby – Csongvai, Mitrovic (Pauljevic, 61.), Mack (Stieber Z., 77.), Katona (Bjelos, 52.), Antonov – Viana (Tallo, 52.), Beridze (Croizet, 52.)

Miután mindkét csapat megerősített középpályával vonult fel a találkozóra, a tömörülés miatt sok volt az átadási hiba, így a visszafogott iramú első félidőben jobbára a mezőnyben gyűrték egymást a játékosok, a kapuk előtt nem adódott veszély. Előbb az Újpest, majd a félidő derekától az MTK próbált kezdeményezni, a hazaiak játékkedvét az hozhatta meg, hogy két alkalommal büntetőgyanús esetnél vették igénybe a videobíró segédletét, de végül egyiknél sem mutatott a tizenegyes pontra Karakó játékvezető.
A szünet után az MTK irányított, lőtt lesgólt és kapufát Miovski révén, Grozav pedig ígéretes pozícióból lőtt magasan a kapu fölé, de mivel csak a tempó nőtt, a technikai hibák száma nem csökkent, a gólveszély továbbra sem volt benne a játékban. A 73. percben megfogyatkozott a hazai gárda, Perkovic húzta vissza Tallót, és jutott a kiállítás sorsára, aztán a 81. percben utóbbinak is el kellett hagynia a pályát, második sárga lapját követően. A 84. percben Croizet erőszakosságának köszönhetően vezetést szerzett a vendégcsapat, majd négy perccel később Kovácsréti fifikás szabadrúgásával – a felugró sorfal alatt lőtte el a labdát laposan – egyenlített a hazai együttes. A csattanó azonban a 97. percre maradt: hazai szöglet után Bjelos blokkolt kézzel a tizenhatoson belül, Miovski pedig értékesítette a büntetőt.
Az MTK szeptember vége óta tartó nyeretlenségi sorozatát szakította meg, ebben az időszakban két döntetlen mellett ötször kikapott, mindezt 1-15-ös gólkülönbséggel.