Bóka János: az Európai Bizottság sikeres magyar EU-elnökségben érdekelt

Az Európai Bizottság sikeres magyar EU-elnökségben érdekelt – írta Bóka János európai uniós ügyekért felelős miniszter az X közösségi oldalon közzétett bejegyzésében, miután kedden Brüsszelben tárgyalásokat folytatott Ilze Juhansonéval, az Európai Bizottság főtitkárával.

A tárca közlése szerint a megbeszélések középpontjában az Európai Unió napirendjén szereplő kiemelt kérdések álltak, különös tekintettel a 2024. második félévi magyar EU-elnökség előkészítésére.
A miniszter találkozott Hadja Lahbibbal, az EU-ügyekért felelős belga miniszterrel és Skander Nasra szövetségi miniszterelnöki EU-főtanácsadóval is. Egyetértettek abban, hogy mindannyian érdekeltek a belga és a magyar elnökség sikerében, a belga elnökség sikere a magyar elnökség sikeréhez is nagyban hozzájárul.
Magyarország a spanyol-belga-magyar elnökségi trió harmadik tagjaként arra törekszik, hogy a spanyol és belga elnökségek megkezdett munkáját folytassa a saját prioritásai mentén. Ennek érdekében Magyarország szoros együttműködésre törekszik Belgiummal és az Európai Bizottsággal – emelte ki a minisztérium.